Sinds 1 januari 2018 werden de fiscale regels inzake de deeleconomie nog verder versoepeld. 

Op de inkomsten verkregen uit diensten verstrekt via erkende deeleconomieplatformen moet er helemaal geen belasting meer worden betaald op voorwaarde dat je inkomsten hieruit in 2019 niet meer bedragen dan 6.250 euro (dit is het bedrag voor 2019 dat elk jaar geïndexeerd wordt)

Maar opgelet: om de drempel van 6.250 euro te beoordelen moet er niet alleen rekening gehouden worden met de inkomsten verkregen via Parcify. Je moet ook rekening houden met inkomsten verkregen via andere erkende deeleconomieplatformen en ook met inkomsten verkregen in het kader van twee andere nieuwe regelingen voor zogenaamd “onbelast bijverdienen”:

·       de occasionele burgerdiensten (kleine klusjes opgeknapt voor andere particulieren)

·       het verenigingswerk

Indien je de drempel van 6.250 euro overschrijdt, dan val je buiten de deeleconomieregeling en dan worden je inkomsten vanaf de eerste eurocent belast als diverse inkomsten of zelfs als beroepsinkomsten.

Meer info over de verschillende regelingen “onbelast bijverdienen” kun je vinden op de website www.bijklussen.be van de FOD Financiën en de Rijkdienst voor Sociale Zekerheid.

🙄 Heb je feedback over dit artikel? Super!

Deel je mening over dit artikel door te klikken op één van onderstaande emoji. Wij zijn er natuurlijk ook om aanvullende vragen te beantwoorden. Klik dan gewoonweg op het chat icoontje! 😍

Did this answer your question?