We willen dat Parcify voor iedereen aangenaam is en streven daarom naar positieve en duurzame relaties tussen koerier, afzender en ontvanger. Deze hieronder beschreven richtlijnen zijn ontworpen om dat doel te bereiken en ervoor te zorgen dat koeriers een vijfsterrenwaardering ontvangen na het afleveren van een pakje. Neem even de tijd om ze te lezen en vergeet dus niet dat jouw gedrag ertoe doet.

Als koerier ontvangt je een beoordeling van de afzender en de ontvanger van het pakje. Deze beoordeling weerspiegelt de kwaliteit van jouw geleverde service en heeft invloed op de algehele tevredenheid van een Parcify klant. De meting van de kwaliteit is gebaseerd op drie beoordelingscriteria:

Kwaliteit: Mensen die Parcify gebruiken, verwachten dat hun koeriers beleefd en professioneel zijn." Hoe hoger de kwaliteit van de service, hoe meer mensen om een levering willen vragen, wat op zijn beurt betekent meer mogelijkheden voor koeriers om geld te verdienen. Een negatieve leveringservaring resulteert vaak in ontevredenheid en minder vraag na verloop van tijd. 

  • Sterrenwaardering. Jouw waardering is het gemiddelde van het aantal sterren dat mensen je hebben gegeven na het voltooien van een levering (van 1 tot 5 sterren). De eenvoudigste manier om jouw gemiddelde beoordeling hoog te houden, is door een goede service te bieden, vriendelijk te zijn en vooral op tijd te zijn voor elke rit te zijn. Koeriers die gebruik maken van Parcify bieden doorgaans een uitstekende service en de hun leveringen verlopen soepel. 
  • Annuleringspercentage. Jouw annuleringspercentage is een percentage dat wordt berekend op basis van het aantal aangevraagde ritten dat je hebt geaccepteerd en vervolgens geannuleerd, en het aantal ritten dat je hebt voltooid. Last-minute annuleringen creëren een slechte gebruikerservaring en hebben een negatief effect op andere koeriers. We begrijpen dat er soms momenten zijn dat er iets tussenkomt en je een geaccepteerde rit moet annuleren. Het minimaliseren van annuleringen is echter van cruciaal belang voor de betrouwbaarheid van het systeem. 
  • Tijdige bezorgwaardering. Jouw bezorgwaardering is een percentage dat wordt berekend op basis van het aantal aangevraagde ritten dat je op tijd hebt afgeleverd en het aantal ritten dat je hebt voltooid. Bijv. als je 95 van de 100 ritten op tijd hebt geleverd, is jouw waardering gelijk aan 95%

Neem ook even de tijd om onze gedragscode te lezen:
https://parcify.com/nl/gedragscode/

🙄 Heb je feedback over dit artikel? Super!

Deel je mening over dit artikel door te klikken op één van onderstaande emoji. Wij zijn er natuurlijk ook om aanvullende vragen te beantwoorden. Klik dan gewoonweg op het chat icoontje! 😍

Did this answer your question?