Ja, Parcify kan een maandelijkse factuur voor je opmaken. Let op! Dit enkel voor een klein deeltje van het bedrag dat u voor uw verzending betaalt.

Wanneer je een pakje verstuurt, betaal je via ons platform aan de koerier die jouw pakje naar de eindbestemming zal brengen. Parcify houdt een klein deeltje van dit bedrag in (het commissiebedrag) om het beheer van het platform te kunnen bekostigen. Enkel dit kleine deeltje van het totaalbedrag dat je betaalt, is een inkomst voor Parcify. Dit betekent dat Parcify ook enkel voor dit kleine deeltje van het totaalbedrag een factuur aan jou kan uitschrijven waarop de btw staat uitgesplitst.

Het resterende en grootste deel van het bedrag wordt rechtstreeks doorgestort naar de koerier die uw pakje naar de eindbestemming zal brengen. Dit is dus GEEN inkomst voor Parcify waardoor Parcify hier dan ook GEEN factuur voor kan uitschrijven. Indien je een maandelijkse factuur bij Parcify aanvraagt, krijg je hierbij in bijlage altijd ook een overzicht van alle verzendingen die je de afgelopen maand hebt laten uitvoeren. Op dit overzicht kan je dan het totaalbedrag terugvinden van al de verzendingen die je de afgelopen maand liet uitvoeren. 

We verduidelijken met een voorbeeld.

Dit krijg je maandelijks in jouw mailbox indien je in jouw profiel het ‘maandelijks overzicht’ aanvinkt:

  • Factuur Parcify

Totaal van de ingehouden commissie door Parcify. Deze factuur kan je inbrengen in jouw boekhouding om de btw te recupereren. 

  • Overzicht verzendingen

Totaal van alle verzendingen en hun totaalprijs. Let opnieuw op! Dit overzicht omvat ook het bedrag aan commissie dat op jouw Parcify factuur vermeld staat. Houd hiermee rekening indien je dit overzicht zou opnemen in jouw boekhouding. Vraag meer info bij jouw boekhouder over hoe dit in jouw specifieke geval in de boekhouding kan worden verwerkt.

Wens je de maandelijkse factuur met het overzicht van alle verzendingen automatisch in jouw mailbox te ontvangen? Dat kan eenvoudig!

  1. Vul jouw bedrijfsnaam en BTW nummer aan in jouw profiel.
  2. Vink in de applicatie of op het webplatform bij jouw profiel het vakje aan:

🙄 Heb je feedback over dit artikel? Super!

Deel je mening over dit artikel door te klikken op één van onderstaande emoji. Wij zijn er natuurlijk ook om aanvullende vragen te beantwoorden. Klik dan gewoonweg op het chat icoontje! 😍

Did this answer your question?