Nee,

Een eerste belangrijke opmerking is dat het Parcify platform is ontwikkeld om een service te kunnen voorzien die past binnen de wetgeving van de deeleconomie. Deze wetgeving is ontwikkeld voor particulieren die aan andere particulieren een dienst willen bewijzen en hiervoor een centje willen bijverdienen naast hun inkomen in loondienst, dit slechts in kleine mate belast. Particulieren kunnen geen facturen uitsturen gezien zij niet btw-plichtig zijn!

U kan als professionele koerier gebruik maken van dit platform om uw klantenbestand uit te breiden, maar u neemt hierbij zelf de verantwoordelijkheid om uw kosten correct in uw boekhouding te verwerken. Het zij door verkoopfacturen uit te sturen naar de verzenders van de pakjes die u hebt geleverd (uw klanten), hetzij door de inkomsten op te nemen in uw dagontvangsten. 

Waarom kan u geen verkoopfactuur richten aan Parcify NV? Parcify is een platform dat verzenders van pakjes en koeriers bij elkaar brengt. Wanneer een pakje verstuurd wordt, betaalt de verzender via het platform aan de koerier die het pakje naar de eindbestemming brengt. Als koerier ontvangt u dus uw inkomsten rechtsreeks van de verzender van het pakje dat u levert die Parcify als betaalplatform gebruikt. Wanneer u op uw bankafschrift ziet staan dat u een bedrag ontvangen heeft van Parcify dan is dat de optelsom van alle betalingen die uw klanten via het platform in de afgelopen week aan u verzonden hebben. In dit geval geldt de naam Parcify op uw bankafschrift enkel als naam van het betaalplatform dat uw klanten hebben gebruikt, niet als betaler van de bedragen. Wat Parcify wel voor u doet, is op het bedrag dat de verzender via het platform aan u betaalt, de 10% deeleconomietaks, die u aan de overheid verschuldigd bent, meteen inhouden. Deze worden ook onmiddellijk doorgestort naar de staat. Hiervan ontvangt u per boekjaar een fiscale fiche. 

Welk bedrag verschijnt er nu op uw rekening? De verzender van het platform betaalt de totale transportprijs. Hier inbegrepen zit de commissie die Parcify neemt op elke levering om het beheer van het platform te kunnen bekostigen. Het ‘totaalbedrag’ – ‘de commissie’ – ‘de taks’ die Parcify reeds voor u doorstort naar de staat = ‘de inkomst’ die u uiteindelijk wekelijks zal ontvangen, in 1 bedrag gebundeld voor alle leveringen die u de afgelopen week heeft uitgevoerd.

Indien u een verkoopfactuur wil uitsturen voor een levering die u heeft gedaan, zal u deze moeten richten aan de verzender van het pakje waarvoor u de levering heeft uitgevoerd. Met de invoering van de nieuwe Europese privacy wetgeving kan Parcify vanaf heden niet langer persoonsgegevens uitwisselen tussen verzenders, koeriers en ontvangers van pakjes. U zal dus op eigen initiatief de personen waar u een pakje bent gaan ophalen moeten vragen of u voor hen een verkoopfactuur kan opmaken voor de geleverde service.

🙄 Heb je feedback over dit artikel? Super!

Deel je mening over dit artikel door te klikken op één van onderstaande emoji. Wij zijn er natuurlijk ook om aanvullende vragen te beantwoorden. Klik dan gewoonweg op het chat icoontje! 😍

Did this answer your question?